Vereiken & dochters

Uw Somfy select dealer
SomfySomfy voorziet uw woning van extra comfort en gebruiksgemak. Ontdek wat Huisautomatisering van Somfy voor u kan betekenen!


Open uw rolluiken, laat uw zonweringen neer of bedien uw hek met slechts één druk op de knop.

Bedien al uw apparatuur, inclusief uw belichting en alarmsysteem, met een enkel commando.


Installeer een automatisch systeem en laat uw tijdklok al uw kleine dagelijkse klusjes klaren. Het kan zelfs de de lichtinval en temperatuur monitoren, waardoor u de handen vrij heeft voor leuke dingen.

Creëer "leefscenario's" en haal alles uit uw huis dat inspeelt op uw voorkeuren...Somfy brengt gemak in uw leven en maakt uw huis slimmer, zodat u zich op aangenamere zaken kunt richten. Huisautomatisering van Somfy verandert uw leven…SomfySomfy voorziet uw terraszonwering van extra comfort en gebruiksgemak. Ontdek wat Huisautomatisering van Somfy voor u kan betekenen!


Zachte sluiting.
Bij het sluiten vertraagt het zonnescherm naar het einde toe om het mechanisme te sparen en de spanning op de armen te beperken.

Ontspanning van het doek
Na de sluiting ontspant de motor het doek binnen de cassette, om aldus een langere levensduur van het doek te vrijwaren.

Perfecte sluiting
Het cassettescherm is altijd hermetisch gesloten zodat zowel het doek als het mechanisme volledig beschermd zijn.

Creëer "leefscenario's" en haal alles uit uw huis dat inspeelt op uw voorkeuren...Somfy brengt gemak in uw leven en maakt uw huis slimmer, zodat u zich op aangenamere zaken kunt richten. Huisautomatisering van Somfy verandert uw leven…

RS 100 ioSomfy stille motor voor rolluiken, de RS100 io. Ervaar de stilte... met de volledig nieuw ontwikkelde fluisterstille motor !


Ervaar de stilte met de volledig nieuw ontwikkelde fluisterstille Somfy motor voor rolluiken. De ingebouwde obstakel detectie, het zacht openen en sluiten zorgen voor een langere levensduur van het rolluik en van de motor. Belangrijkste kenmerken: ingebouwde soft start- en stopfunctie, obstakeldetectie, in combinatie met speciale klemmen weerstaat het rolluik een optilkracht tot 100 kg.

De S&SO RS100 io start en stopt uiterst beheerst door de «Soft start & Soft stop» functie. Hiermee beschermt u en verlengt u de levensduur van uw rolluik. De motor kan ook in de “discrete modus” worden geplaatst. Hierdoor opent en sluit het rolluik langzamer en daardoor stiller.


Genoeg goede redenen om te kiezen voor een rolluik met de fluisterstille Somfy motor..

Glydea rtsSomfy elektrisch bediende gordijnrail, Motoriseer uw gordijnen Leven in beweging!... met de volledig nieuw ontwikkelde fluisterstille motor !


Een elegante en geruisloze motor met rail. Verkrijgbaar in twee uitvoeringen met verschillende trekkrachtbelasting.

Zachte en soepele werking

Dankzij de beschermende functies van uw Somfy-motor zijn uw gordijnen beter beschermd tegen hardhandig gebruik.

"Touch motion" handmatige functie

Door even zacht aan de gordijnen te trekken, activeert u direct de motor die vervolgens de rest doet.

Een aanpasbare motor

U kunt desgewenst eenvoudig overstappen op volledige huisautomatisering na installatie van uw elektrische gordijnen.

Onthoud uw favoriete positie

Aanpasbare snelheid met de Glydeaserie De slimme Glydea-serie geeft u een motor die zich aanpast aan uw wensen. Met één klik op de knop onthoudt de ‘My’-functie van uw Somfy-afstandsbediening uw favoriete positie.


Glydea rts Simpel, moeiteloos en comfortabel

⇨Stille werking (minder dan 44 DbA)
⇨Open en sluit uw gordijnen zonder moeite


Soft start / soft stop functie met instelbare snelheid

⇨Instelbaar tot maximaal 20 cm/s

Touch Motion

⇨Het gordijn openen en sluiten, gewoon door aan de stof te trekken
⇨Handbediening mogelijk in geval van stroomstoring


Uit te rusten met RTS-besturingsmodule

⇨Onderdeel van het Somfy huisautomatisering systeem
⇨Bedien meerdere RTS producten met één afstandsbediening
⇨Bediening met pc, smart phone of tablet via de Somfy TaHoma


Discrete integratie in uw interieur

⇨Het railontwerp en de plafondbeugel zorgen voor een minimale lichtkier
⇨Kan ook worden verborgen in een verlaagd plafond (set voor bovenmontage)
⇨Opening van het gordijn kan vanuit de middenpositie, vanaf links of rechts kabelopberging


Instelbare limieten

Somfy TahomaSlim wonen begint bij Somfy...Maak uw leven gemakkelijker met TaHoma van Somfy


De TaHoma is het kloppend hart van Somfy Smart Home. Deze slimme box maakt het mogelijk afzonderlijke producten op afstand aan te sturen via een app op uw smartphone. U kunt niet alleen waar u ook bent de producten in uw huis controleren en bedienen, u kunt ook gebruik maken van een tijdklok voor individuele producten. Of scenario's maken voor groepen van producten, zodat uw huis zich automatisch aanpast aan uw leefritme. TaHoma is eenvoudig te bedienen, met vele slimme functies en een compleet assortiment van aansluitbare producten en bovendien uiterst gemakkelijk te installeren.

Een smart home met TaHoma® intelligentie

De TaHoma® bediening is ontworpen voor het verbonden huis en stelt u in staat om al uw aangesloten producten centraal aan te sturen via de app, om op afstand met uw huis verbonden te blijven en altijd en overal in te spelen op onverwachte situaties. De veilige TaHoma interface zorgt dat u in controle bent over uw huis of appartement, zelfs als u niet thuis bent. Het systeem geeft een terugkoppeling op uw smartphone bij activering van aangesloten producten of bij onraad.


Ontdek Somfy Tahoma uw verbonden huisvriend

Perfect Comfort

⇨Aangename warmte op zonnige dagen, gedimde verlichting in de avonden, uw hekpoort sluit automatisch wanneer u naar uw werk gaat... TaHoma® zorgt voor uw comfort.

Ik ontdek de comfort uitrusting

Veiligheid op elk moment

⇨Het hebben van een 'connected home' betekent ook dat camera's en detectoren je altijd waarschuwen bij calamiteiten. Neem de controle van uw woning in eigen hand, of u nu thuis bent of onderweg!

Ik ontdek 'connected home' veiligheid

Zelfs besparen is mogelijk

⇨Combineer de huisverwarming met uw elektrische rolluiken om het energieverbruik te verlagen. Smart home zorgt dat sensoren automatisch de opening en sluiting van uw rolluiken controleren op basis van zonlicht en de warmte.

Ik wil besparen door Somfy smart home

Kies gecertificeerde veiligheid voor uw smart home

⇨ Voor TaHoma® heeft Somfy gekozen voor het zeer veilige io-homecontrol radiotechnologie protocol TaHoma® is SySS-gecertificeerd, een indicator van high performance veiligheid.

Alles wat u moet weten

De garanties van een toonaangevend wereldmerk

⇨Somfy producten zijn ontwikkeld in Frankrijk in ons R&D centre en lopen voorop in innovatie. Tests en controles volgen de strenge criteria om u de kwaliteit, prestaties en duurzaamheid te garanderen. Onze producten voldoen aan de strengste normeringen.

De TaHoma Coach helpt u verder!

⇨Somfy heeft een handig programma ontwikkeld om u snel stapsgewijs op weg te helpen uw smart home naar wens in te richten. Een Somfy exclusiviteit!

Ontdek TaHoma® Coach

Somfy's 'services zijn inclusief"

⇨Een team van adviseurs staat paraat om al uw vragen beantwoorden. Op somfy.nl: een support sectie met handleidingen en video's beschikbaar op elk moment.


Somfy TahomaSmart Home Startpakket Verlichting RTS


Met het startpakket verlichting haalt u een compleet Smart Home systeem in huis.
Het pakket bestaat uit de Somfy TaHoma en RTS verlichting accessoires. Met dit pakket kunt u uw licht bedienen zonder te hoeven op te staan of te reiken naar moeilijk bereikbare plekken en zelfs als u op vakantie bent kunt uw verlichting controleren. De TaHoma® is de slimme box die er voor zorgt dat u altijd in verbinding staat met de aangesloten producten in uw woning via de TaHoma® app.

De oplossingen van Somfy Smart Home zijn zeer gebruiksvriendelijk en de installatie is heel eenvoudig. U kunt op elk moment naar wens en wanneer uw budget dat toelaat, producten toevoegen. Met Somfy Smart Home geniet u optimaal van uw woning zonder dat u daar veel moeite voor hoeft te doen.
Uw huis of appartement beschikt over een flink aantal ramen met (rol) gordijnen of rolluiken en zonwering, vele verlichtingspunten, andere elektrische apparatuur en natuurlijk verwarming. Het bedienen doen we handmatig, we zijn niet anders gewend. Maar hoe fijn zou het zijn als u thuis of onderweg alles met uw smartphone kunt bedienen? Aangevuld met veiligheidssensoren die bewegingen en het klimaat in uw huis in de gaten houden? Somfy biedt u de oplossing: Somfy Smart Home.

Somfy AfstandsbedieningenVele typen, kleuren en uitvoeringen!


Wanneer u zich oriënteert over de aanschaf van een zonwering zoals een terrasscherm of raamzonwering, dan heeft u de keuze uit vele typen, merken, kleuren en opties. Een belangrijk onderdeel is de keuze van elektrische bediening. Dit hangt nauw samen met de uiteindelijke motorkeuze. Immers, de ene motor is de andere niet.

Is een vaste schakelaar prima voor u of heeft u meer baat bij een draadloze bediening omdat u bijv. meerdere producten dient te bedienen?..
Wij helpen u graag verder op weg.


Eerst iets over de Somfy motorenreeks... De motor wordt veilig ingebouwd in de oprolbuis van het zonnescherm, de raamdecoratie of het rolluiken en is vanaf de motor aangesloten op de 230V voeding.
De draadloze ontvanger In de motorkop stuurt de motor aan en rolt het product feilloos op en af. Zoals gezegd, bij uw keuze voor een gewenst type elektrische zonwering zal er ook een motor gekozen moeten worden die in staat is dit product goed aan te drijven. Een lichte of te zware motor kan schade veroorzaken aan het scherm of aan de motor zelf op de lange duur. Belangrijke uitgangspunten zijn: welk type zonwering, het gewicht en afmeting (m2), bedieningsvorm, snelheid en opties. Somfy heeft een uitgebreid assortiment motoren met elk hun eigen specifieke toepassing en functionaliteiten. Laat u daarom altijd door ons goed informeren. .

Bedien zelfs uw zonwering of rolluik met uw smartphone en app ..


Somfy brochures Download hier uw Somfy brochures


Elke dag werken 400 Somfy ingenieurs aan nieuwe oplossingen om uw comfort en veiligheid in huis te optimaliseren. Elk jaar verschijnen er zo’n 400 nieuwe patenten op de markt. De Somfy TaHoma® huisautomatisering toepassing is slechts één van hun innovatieve oplossingen die u in staat stelt om al uw verbonden huisapparatuur met een druk op de knop te besturen.


Wij streven naar uitsluitend het allerbeste als het gaat om uw veiligheid en comfort, daarom werken wij met Somfy producten. Alle producten van Somfy zijn onder de meest extreme omstandigheden getest, voor een optimale betrouwbaarheid en een lange levensduur. Daarom bieden wij lange termijn garantie op uw Somfy producten: 5 jaar* op alle motoren, geautomatiseerde onderdelen, accessoires en alarmsystemen.


Uw wooncomfort optimaliseren dient een stressvrije ervaring zijn.

Wij van Vereiken zonwering staan u terzijde met professioneel advies en begeleiding voor, tijdens en na uw project via onze deskundige installateurs. Of u nu advies nodig heeft bij de voorbereiding van uw project, ondersteuning zoekt voor het vakkundig plaatsen van onze producten, of gebruiksadvies


Vereiken Zonwering & Somfy staan voor u klaar.…